Groen in huis, genieten

Een plantje hier, een plantje daar, nog eentje in de lucht en nog een mooie grote bos bloemen op tafel. Planten heb je nooit teveel in huis. Nou, wanneer je de bloemen door het bos niet meer ziet, misschien. Maar dan heb je wel even nodig om die grens van ‘teveel’ te bereiken. Het klinkt nu alsof mijn huis één grote urban jungle is, absoluut niet. Ik heb geen groene vingers, heb er de ballen verstand van en ook nog eens heel weinig tijd om ze de liefde te geven die ze verdienen. Maar gelukkig is het mij niet ontgaan, en jou vast ook niet…  

De groentrend van het jaar: planten in glas

En dan nog iets specifieker, de flessentuin. Naast dat het een eyecatcher is voor het interieur, is het ook nog eens ontzettend handig voor mensen die allesbehalve groene vingers hebben (oeps). Maar laat ik even ter zake komen. Een flessentuin is eigenlijk een aantal planten in een fles, samen met nog een aantal ingredienten die de planten bijna onsterfelijk maken. Een mini-ecosysteem in een glazen pot. Ze hebben ontzettend weinig onderhoud nodig, gaan in de meeste gevallen jaren mee en zijn echt een pronkstuk in je interieur.

Je kan ze tegenwoordig heel makkelijk kant-en-klaar in de winkel kopen alhoewel ik het persoonlijk veel leuker vind om mijn eigen flessentuin zelf in elkaar te knutselen en een beetje het gevoel van groene vingers te hebben. Maar zelf alle onsterfelijke ingrediënten bij elkaar zoeken is dan weer net niet voor iemand weggelegd met heel weinig kennis van groen. Gelukkig zijn er genoeg mensen die dat wel kunnen en die laat ik dat dan ook zeker doen. Soms moet je het nou eenmaal uit handen geven he. Ideaal. Doe mij maar zo’n eigen mini-ecosysteem en laat me daarna voor altijd genieten van het levende groen in huis. 

‘Home is where you

plant it’ 

Shop

In de Shop vind je de Storyplanters met elk hun eigen verhaal. De potten zijn met zorg en plezier samengesteld. Ben je benieuwd of er een verhaal tussen zit dat jouw fantasie kan prikkelen?

Ga naar de shop

Custom Made

Laat je eigen Storyplanter samenstellen! Speciaal voor jou, jullie bedrijf, of voor iemand anders. Op zoek naar een eyecatcher, een tastbare herinnering voor een uniek en persoonlijk cadeau?

Ga naar de custom made pagina

Kleine aanpassingen

Spreekt een Storyplanter tot je verbeelding, maar wil je het poppetje net een andere kleur haar geven, of de naam van het verhaal veranderen? Dien je verzoek in en we doen ons best voor je.

Vraag het hier

Ontvang de leukste storyplanter verhalen, nieuws en acties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je hebt je ingeschreven voor de Storyplanter Nieuwsbrief