Verzorging

Houd je Storyplanter in balans

Iedere Storyplanter is uniek. Ze zijn zo gecomponeerd dat ze weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Lekker handig! Gesloten potten hebben hun eigen mini-ecosysteem. Zorg dat je jouw Storyplanter een goed plekje geeft om deze in balans te houden.

De twee belangrijkste punten zijn plaatsing en vochtbalans.

Zet ze niet in de zon en geef ze nauwelijks water.

Plaatsing

Halfschaduw : Geef je Storyplanter een goede plek. Hij kan er niet tegen als hij in de zon wordt gezet. Dan wordt hij te warm en de zon kan de blaadjes schroeien. Het beste is het om de pot in de halfschaduw te zetten. Zo krijgt hij toch licht maar wordt hij niet warm

Temperatuur : De Storyplanter is voor binnengebruik. De temperatuur moet gewoon kamertemperatuur zijn. De planten die in een gesloten pot zitten houden van warmte. Kou kan de beplanting schaden.

Draaien : Om alle plantjes evenveel licht te gunnen, raden we aan de pot maandelijks een stukje te draaien. Die hoeft natuurlijk niet, maar kan soms het verschil maken voor een plantje wat wat meer licht nodig heeft en dat niet alle blaadjes dezelfde kant op groeien.

Veiligheid : de Storyplanters worden voornamelijk uit glazen potten gemaakt. Deze zijn kwetsbaar. Zorg er dus voor dat ze op een stabiele en veilig plek staan. Ver van kinderhandjes vandaan.

Vochtbalans

Water geven : De gesloten potten hebben hun eigen micro-ecosysteem. Het water wordt via verdamping gerecycled. Daarom hoef je ze nauwelijks water te geven. Maar als er nauwelijks meer condens ontstaat is het raadzaam de plantjes water te geven. Voor zowel de open als gesloten potten geldt, check elke maand of ze wat water kunnen gebruiken. Gebruik hiervoor een plantenspuit of vernevelaar en spuit een lichte waas op de plantjes. Zorg ervoor dat je niet overbewatert.

Condens : Aan de binnenkant van de gesloten potten moet er iedere dag een lichte waas condens vormen. Deze vormt zich altijd aan de kant van het licht. Als er dikke druppels vormen dan zit er teveel vocht in de pot.

Overbewatering : Als je de pot teveel water geeft kunnen plantjes doodgaan en kan er schimmel ontstaan. Jegh! Als er schimmel ontstaat wil je dat zo snel mogelijk verwijderen voordat het zich verder verspreidt.  Als je teveel water hebt gegeven. Laat dan de deksel van de pot, totdat je het idee hebt dat al het water verdampt is. Spray dan een paar keer water en sluit de deksel. Je Storyplanter is weer “ready to go”

 

Kwaliteit

Kwaliteit : Wij werken met producten van goede kwaliteit. Voor elke Storyplanter kiezen we de mooiste compositie van plantjes en andere elementen. Ze worden met zorg uitgekozen, met de hand gemaakt en gecreëerd met levende plantjes.

Ecosysteem : Elke gesloten terrarium ontwikkelt zijn eigen ecosysteem. Sommige planten zullen het beter doen dan anderen. Na een paar maanden op de standplek gestaan te hebben, wordt dit zichtbaar. Maak je geen zorgen, dit is de natuurlijke gang van zaken.

Schoonmaken : Als er dood blad of schimmel ontstaat is het verstandig dit zo snel mogelijk te verwijderen. Gebruik een papieren doekje en probeer de andere planten min mogelijk aan te raken. Met een penseel kun je kruimeltjes van het glas afvegen.

Schimmel : Als de vochtigheidsgraad te hoog is, ontstaat er schimmel. Het ziet er uit als kleine witte pluisjes. Je wilt natuurlijk geen schimmel, dus het is raadzaam om het zo snel mogelijk te verwijderen. Schimmel bestaat niet uit wortels, maar sporen kunnen wel op je hand blijven zitten. Gebruik daarom een papiertje om de schimmel te verwijderen en was je handen. Als je de schimmel verwijderd hebt, reset dan eerst weer de vochtbalans, door te luchten totdat al het water verdampt is. Daarna spray je weer een beetje water en doe je de deksel erop.

Vervangen : Doordat de planten zich aanpassen aan de situatie, heeft planten vervangen meestal weinig succes. Behalve als ze dood zijn gegaan door overbewatering. Zorg er dan wel voor dat je nieuwe vochtbalans in orde is. Mos is altijd goed te vervangen. Je kunt vervangend mos bestellen in onze webshop.

 

Heb je nog steeds een vraag over de verzorging?

Shop

In de Shop vind je de Storyplanters met elk hun eigen verhaal. De potten zijn met zorg en plezier samengesteld. Ben je benieuwd of er een verhaal tussen zit dat jouw fantasie kan prikkelen?

Ga naar de shop

Custom Made

Laat je eigen Storyplanter samenstellen! Speciaal voor jou, jullie bedrijf, of voor iemand anders. Op zoek naar een eyecatcher, een tastbare herinnering voor een uniek en persoonlijk cadeau?

Mijmer weg bij de Custom Made pagina

Kleine aanpassingen

Spreekt een Storyplanter tot je verbeelding, maar wil je het poppetje net een andere kleur haar geven, of de naam van het verhaal veranderen? Dien je verzoek in en we doen ons best

Vraag het hier

Storyplanter

onderdeel van ININTERIEURS

Klokgebouw 144

5617AB Eindhoven

contact@storyplanter.com

Post en Bezorging

R

Kwaliteit en garantie

Wegens de aard van ons product geven we geen garantie op de levensduur en kun je niet ruilen. Wel doen we ons stinkende best om kwaliteit te bieden en altijd te helpen.

Overige zaken

Ontvang de leukste storyplanter verhalen, nieuws en acties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je hebt je ingeschreven voor de Storyplanter Nieuwsbrief